INTERIØR - INSPIRATION - HVERDAGSLIV - MODE

INTERIØR - INSPIRATION - HVERDAGSLIV - MODE

lørdag den 30. april 2011

White apartment with delicious contrasts...

...stuen er toneangivende for hele lejlighedens stil

Stuen er toneangivende for hele lejlighedens stil. Trods et eksklusivt udtryk er de fleste af elementerne skabt med få midler og en uimponerethed, der gør, at Arne Jacobsens Svanen’- stol sagtens kan gå hånd i hånd med lamper fra loppemarkeder og fund fra marskandiseren. Sofaen er fra Ikea, bordet ligeså, dog ændret med en glasplade og et par ekstra ben. Den store lampe er fundet på et marked for 50 kroner!
Trods et eksklusivt udtryk er de fleste af elementerne skabt med få midler og en uimponerethed, der gør, at Arne Jacobsens Svanen’- stol sagtens kan gå hånd i hånd med lamper fra loppemarkeder og fund fra marskandiseren.

 Sofaen er fra Ikea, bordet ligeså, dog ændret med en glasplade og et par ekstra ben.
 Den store lampe er fundet på et marked for 50 kroner!
Lamper er en stor lidenskab for både Jacob og Birgitte. De er ikke bare noget, der hænger for at skabe lys. I de fleste sammenhænge er lamperne valgt ud fra deres grafiske form og struktur, så de tilfører indretningen markante træk.

En feminin vase har fået selskab af et oksehorn og et bundt grene. Birgitte holder af at sætte tingene op imod hinanden. Hvis de passer for godt sammen i forvejen, bliver det for pænt og uspændende, synes hun.

Selv om stuen er helt hvid, er der masser af kontraster, især i form af strukturer og overflader. I stedet for mange møbler er der god plads til at placere bordet lidt på sned og skabe en spændende dimension i rummet. Stol og bord er fra Ikea, lampen på væggen er et loppefund, som har fået ny skærm.

Fra soveværelset har Birgitte og Jakob kig til deres skønne stue via en fransk dobbeltdør. Panton-lampen ‘Panthella’ er fra 1970’erne og produceres af Louis Poulsen, mens  kommoden er købt i Ikea.

Det billige køkken fra Ikea bliver ophøjet til et elegant køkken med designtilbehør og en mat stålbordplade.

Selve køkkenet er fra Ikea, og for at det ikke skal blive for ferskt, har parret malet gulvet kulsort. Radiatorskjuleren og de rå murstensvægge bidrager til en spændende oplevelse i rummet, på trods af at det meste er holdt helt i hvidt.

En maskulin murstensvæg får feminine dyder med en gang hvid maling. Husk blot at vaske muren grundigt af, inden du svinger malerpenslen.

Soveværelset er indrettet i en slags mellemgang i forlængelse af spisestuen. Men da det er et rum, som kun bruges i begrænset omfang, er det en velvalgt placering og et resultat af det pladsmæssige puslespil, der måtte til for at få indretningen af de forskellige rum til at gå op. I hjørnet hænger to lamper, som på grund af spejlingen bliver til en hel gruppe. Den store lampe i hjørnet er et loppefund.

Udsigten til stuen til køkkenet. Det gamle hvidmalede spejl er fra Frankrig, og det lille glasbord er fra Italien. Et lille velmikset tableau, som er meget typisk for den kombination af designerlook og blødt, nostalgisk tilbehør, som præger lejligheden.

Er vild med kombinationen er design-loppefund-nyt-gammelt.
-
Specielt synes jeg godt om:
 lampen i stuen (som er fundet på loppemarked)
 lamperne i soveværelseshjørnet.
murstensvæggene
de hvide trægulve

Fandt du inspiration i denne bolig?
Tina

4 kommentarer:

Silje sagde ...

Nydelig inspirasjon!

Annalena sagde ...

Hej hopp! Vilken trevlig blogg,väldigt fina bilder från en supernice lägenhet..
Tjingeling...

Martha sagde ...

Elsker alt hvitt :)
ønsker deg en super uke!!
Klem.

Trine Larsen sagde ...

Fed lejlighed! Især vild med den hvide Svanen stol!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tusind tak for dit besøg!
Det gør mig så glad, at du kiggede forbi :-)